O noua tulpină de scarlatină descoperită prima dată în Marea Britanie ar putea deveni următoarea pandemie mondială

În mod evident, coronavirusul nu era suficient  pentru a îngrijora lumea. Noua tulpină de scarlatină a fost descoperită pentru prima dată în Regatul Unit, cum au subliniat de către oamenii de știință. Streptococul din grupa A este cunoscută deoarece   cauzează febră, pete pe piele, infecții în gât și – în cazuri foarte rare –  bacteria intră în fluxul sanguin sau în țesuturi și poate declanșa sepsis și șoc analifactic, scrie Daily Star. co.uk

Marea Britanie a înregistrat o creștere a numărului a cazurilro de scarlatină în această iarnă, cu cel puțin 10.433 cazuri raportate până în prezent, comparativ cu 7.519 din aceeași perioadă a anului trecut. Noua tulpină de scarlatină, numită M1UK, a apărut în 2010 Echipa de cercetători care a comunicat descoperirea a mai declarat că noua tulpină, numită M1UK , pare să fi apărut în Anglia și Țara Galilor încă din 2010. Pentru experți, nu poate fi exclus faptul că s-ar putea răspândi în toată lumea așa așa cum subliniază și Profesorul Mark Walker , de la Centrul australian de cercetare a bolilor infecțioase.

Citește În Belgia, un hotel deschide ușile pentru persoanele fără adăpost: ”Sunt cei mai respectuoși clienți”

Într-un interviu acordat Daily Star Online, prof. Walker subliniază nevoia fiecărei țări de a avea centre de prevenire și  tratament adecvat pentru a opri răspândirea și izolarea cazurilor  la timp. Cu toate acestea, cel puțin până acum,  Organizația Mondială a Sănătății nu a fost alarmată.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.