O nouă epidemie de ulcer carnivor face ravagii. Medicii sunt în alertă. ”Nu știm cum se răspândește”

Epidemia definită ”ulcer carnivor” este o nouă boală înfricoșătoare care se răspândește cu repeziciune în Australia de Sud. Boala duce la slăbirea sistemului imunitar și mai apoi la moarte.

Denumită și ”ulcerul Buruli” medicii australieni declară că numărul persoanelor care suferă de acestă boală a crescut cu până la 400% în ultimii cinci ani.

Epidemia a ajuns punctul culminant, iar medicii nu mai fac față.

Nu se știe cum a fost contractată acestă boală. Se ipotizează că ar fi fost adusă de insecte sau plante care sunt transportatori de aceste bacterii. Potrivit unor studii japoneze, această boală ar putea fi contactată de persoane prin aer și apă. Singurul lucru care se cunoște despre ulcerul Buruli că este tipic Africană și poate duce la dizabilități permante și chiar la moarte.

Cele mai afectate zone ale corpului sunt spatele, fața, mâinile. Este dificil să fie definite și introduse într-un program de prevenire pentru acestă boală care se aseamă cu lepra sau tuberculoza.

Tratamentele pentru acestă boală se începe cu un amestec puternic de antibiotice timp de cel puțin două luni, fiind definite de Organizația Mondială a Sănătății.

Intervențiile chirurgicale sunt soluția celor mai grav afectați, însă timpul pentru o recuperare totală este mult mai îndelungat.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.