O nemtoaica inrolata cu Isis, la proces: a lasat o fetita de 5 ani sa moara de sete

O nemtoaica inrolata cu Isis la proces: a lasat o fetita de 5 ani sa moara de sete

Pentru prima dată în lume, o persoană ajunge să fie acuzată pentru crime de război comise de Califat. Printre avocații părții vătămate se află și soția lui George Clooney, Amal.

 

O femeie originară din Germania în vârstă de 27 de ani și care s-a alăturat trupelor ISIS în Siria este judecată în Germania, sub acuzația de crime de război, pentru că a lăsat o fetiță Yazida de 5 ani să moară de sete. Fetița era  ținută împreună cu mama ei în  sclavie.

 

Este prima persoană din lume care urmează să fie judecată pentru crimele internaționale comise de jihadiștii califatului împotriva membrilor minorității Yazidi. Femeia, Jennifer Wenisch, ar putea fi condamnată la închisoare pe viață.

 

Avocații reprezentând mama victimei (inclusiv soția lui George Clooney, Amal și câștigătorul Premiului Nobel pentru Pace, Nadia Mourad) consideră această procedură judiciară “prima pentru crimele comise de ISIS împotriva victimelor religiei yazida “, o minoritate religioasă vorbitoare kurdă urmărită în Irak de către jihadiști începând cu 2014.

 

Potrivit Daily Mail, procesul va trebui să dureze până în septembrie. Jennifer Wenisch, născută și crescută  într-un mediu dificil și fără a-și fi terminat studiile, a plecat din Germania pentru a se alătura ISIS în septembrie 2014. Din iunie până în septembrie 2015, ea a patrulat  în numele poliției islamiste în orașul Fallujah și Mosul, Irak. Potrivit procurorului, ea și soțul ei au cumpărat de la un grup de prizonieri pe fetița de cinci ani și mama ei, o expresie a minorității Yazidi, ca să le exploateze ca sclavi.

 

“Într-o zi  copila s-a îmbolnăvit și a făcut pipi pe saltea”, a declarat într-un comunicat procurorul german – atunci soțul inculpatei a pedepsit-o. A legat fetița cu lanțuri afară pe o căldură infernală, lăsând-o să moară în cel mai atroce mod posibil. Copila a murit de sete.  Jennifer Wenisch nu a făcut nimic pentru a salva fetița ”

 

Pentru avocatul nemțoaicei, Ali Aydin, clienta ei,  ca femeie, nu ar fi putut face nimic: “Era într-o altă  țară, o altă cultură”, a explicat avocatul.

Te-ar putea interesa și Obsedată de selfie, o mamă își ucide copilul și-l taie în bucăți. ”Nu mă asculta!”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.