O mușcătură de păianjen a ucis o româncă de 51 de ani din Italia

O româncă în vârstă de 51 de ani, Roxamunda Constant, a murit la Marsala, provincia Trapani,  în urma mușcăturii unui păianjen vioară (denumire științifică: Loxosceles rufescens), un mic aracnid care trăiește în principal în locuri tropicale și, mai nou, și în Italia. Mușcătura sa este nedureroasă iar efectele otrăvitoare pot apărea și după câteva zile.

Roxamunda Constant, stabilită cu familia la marginea orașului Marsala , s-a dus la spitalul „Paolo Borsellino” după aproximativ o săptămână ce a fost mușcată de păianjen, plângându-se de un fel de dureri în picioare. După puțin timp, femeia a intrat în comă și a rămas în terapie intensivă aproape două săptămâni unde a murit acum câteva zile.

Un băiat în vârstă de doi ani a fost masacrat de tatăl său: învăța să folosească olița

Medicii au depistat cauza decesului în urma unui test de sânge. Păianjenul  vioară găsește adesea refugiu în grădină sau în crăpăturile din locuințe. Având o culoare galben-maronie, se remarcă prin picioarele lungi și o pată caracteristică care seamănă cu forma unei vioare. Mușcăturile sale sunt inițial asimptomatice și nu implică dureri sau modificări ale pielii. Doar în orele următoare apare o leziune roșiatică asociată cu mâncărime, arsură și furnicături care, în următoarele 48-72 de ore, pot deveni necrotice și pot ulcera, provocând, în cazuri extreme, amputarea membrului afectat sau, chiar moartea.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.