O minge de foc spațială luminează cerul din Melbourne. Video

Locuitorii coastei de sud-est a Australiei au urmărit duminică seară o minge de foc strălucitoare care a luminat cerul nopții peste orașul de coastă Melbourne . Așa cum se poate vedea în numeroasele videoclipuri postate pe rețelele de socializare, corpul ceresc a apărut pe cerul nopții, lăsând în urmă o fâșie de lumină și, după câteva secunde, un fulger a luminat orașul.

Citește și Descoperire accidentală în Antarctica: sub stratul de gheață există viață „neidentificată”

Trecerea meteoritului a avut loc la 22:40 (ora locală) pe 14 februarie. Potrivit presei australiene, fenomenul a fost observat din mai multe orașe din apropiere, inclusiv din Korumburra . Pentru Gail Iles, fizician și lector la Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT), meteoritul călătorea cu o viteză de „zeci de kilometri pe secundă”.

Expertul a mai explicat că, din punct de vedere tehnic, nu a avut loc nicio explozie și că blițul strălucitor captat de camere este rezultatul interacțiunii dintre meteoritul care se mișcă cu viteză foarte mare și particulele din atmosfera Pământului.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, OdnoklassnikiTumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.