O mie de copii sirieni orfani și bolnavi din lagărele de refugiați din Grecia vor fi primiți în Germania

Sunt obosiți, flămânzi și trăiesc în frig sub bombe. Însă acum se poate deschide o nouă șansă pentru copiii sirieni a căror copilărie le-a fost furată. Comitetul de coaliție german (Große Koalition) a decis că între 1.000 și 1.500 de copii și adolescenți care locuiesc în prezent în lagărele de refugiați din Grecia vor fi primiți în Germania

Nouă ani de conflict în Siria și cei care au plătit mai mult din cauza urii sunt copiii. În gerul din corturi, departe de casele lor distruse și cei mai mulți orfani trăiesc printre bombe și gloanțe, fără să mai zâmbească. Pentru ei este posibil să se activeze coridoarele umanitare și să se trimită ajutor prin asociații care operează la fața locului, dar, din fericire, Germania a făcut încă un pas.

Citește și Alte teorii despre Covid-19: virusul modificat a fost o armă biologică?

Conform raportului Br24, comitetul de coaliție a fost de acord cu intrarea copiilor și adolescenților în țară. Acestea sunt în principal de sex feminin și foarte vulnerabile, deoarece sunt bolnave, subnutrite sau orfane. Decizia a fost luată, dar modalitățile de activare a coridorului umanitar și intrarea acestor copii în Germania sunt încă neclare.

De ceva timp, primarii a 140 de orașe germane s-au activat pentru a permite refugiaților sirieni să intre în țară. Guvernul federal a alocat deja 125 de milioane de euro în ajutor de urgență pentru aproape un milion de refugiați din regiunea Idyr din nordul Siriei.

Sursa: Br24

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.