O mănăstire din Italia închide porțile: măicuța superioară s-a îndrăgostit de un bărbat

O mănăstire din Italia închide porțile pentru totdeauna: măicuța superioară s-a îndrăgostit de un bărbat

Iubirea pământească de această dată a câștigat în fața celei Dumnezeieși și, în ciuda încercării de a o combate, nu a reușit: superioara Maria Teresa Saccente s-a îndrăgostit de un bărbat și pentru aceasta a fost îndepărtată de mănăstirea sa  San Bernardo Tolomei din Sanselpolcro, din Aretino, care este astfel obligată să se închidă din cauza „lipsei de personal”, povestește presa italiană La Repubblica.

Povestea dedragoste  la un moment dat s-ar fi întrerupt tocmai datorită dorinței măicuței condusă de vocația ei puternică. Dar, în ciuda renunțării, dragostea față de acl bărbat a fost mai puternică: sora Maria Teresa va reveni la starea de laică. Nu este clar dacă din inițiativa călugăriței sau printr-un ordin de mai sus.

O româncă din Italia a fost ucisă cu sânge rece de amantul ei: corpul ei a fost aruncat pe marginea unui drum

Ceea ce este cert, însă, este că vechea mănăstire a părinților capucinilor din Sansepolcro, după o lungă renovare urmată de sora Teresa devenise un punct de referință pentru comunitate. Nu numai un centru de spiritualitate și ospitalitate, ci și un loc de întâlnire cu cele 19 paturi din mănăstire și 20 de bungalouri în pădure. „ Oamenii plâng pentru închiderea mănăstirii – spune sora Teresa întristată – și plâng și eu  ”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.