O jurnalistă din Mexic, ucisă în stil mafiot: a denunțat abuzurile poliției

Este vorba de Maria Elena Ferral, jurnalista care a raportat abuzurile poliției mexicane, a fost ucisă în plină stradă cu opt focuri de armă. Crima a avut loc în Papantla, în statul Veracruz, în orașul  bandelor de droguri.

Maria Elena Ferral a fost jurnalistă la El Diario de Xalapa. Ambuscada a avut loc în orașul Papantla, în statul Veracruz,  cunoscut în Mexic  pentru atacurile dintre bandele de narcos în care adesea cad oameni nevinovați . Maria Elena, o jurnalistă cunoscută și respectată, a fost abordată la lumina zilei de doi bărbați înarmați, cu fața acoperită pe o motocicletă, și au dechis focul.  Maria Elena a murit câteva ore mai târziu în spital.

Semnătura ziarului local Papantla, Maria Elena Ferral și-a făcut un nume cu site-ul pe care l-a fondat, Quinto Poder de Veracruz , în care a publicat investigațiile privind  corupția  și relația dintre infracțiuni și polițiști. În 2005 a primit „Premio Nacional de Periodismo”, care în fiecare an este acordat jurnaliștilor care se remarcă pentru angajamentul și simțul civic cu care își fac munca. Tocmai pentru investigațiile efectuate în 2016, jurnalista a primit amenințări și pentru care pentru o perioadă de timp a avut escortă, revocată după puțin timp.

Spania, masacrul coronavirusului: 849 de decese într-o singură zi

Potrivit ONG-ului, Reporteri fără frontiere, Mexic este cea mai riscantă țară pentru jurnaliști.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.