O invazie de lăcuste amenință China: pregătită o armată de 100.000 de rațe / VIDEO

China este pregătită să iasă pe teren cu o armată de 100.000 de rațe în Pakistan pentru a lupta împotriva invaziei de lăcuste care amenință securitatea alimentară a zonei. Batalionul va acoperi aproape 5000 de kilometri din provincia de est a Zhejiang până la granița cu Pakistanul. În urmă cu 20 de ani, rațele s-au dovedit a fi o metodă eficientă pentru a opri invazia lăcustelor , a explicat cercetătorul Lu Lizhi, de la Institutul de Tehnologie Agricolă din provincia Zhejiang.

În 2000, 700.000 de rațe și găini au fost trimise în zonă pentru a opri avansarea lăcustelor, care deja devoraseră 3,8 milioane de hectare de culturi și pășuni. Cu toate acestea, în acea ocazie, rațele s-au dovedit mult mai eficiente . De fapt, peste 200 de lăcuste ajung să mănânce pe zi , de aproximativ trei ori mai mult decât găinile. În plus, rațele tind să rămână mai ușor un grup unit. Lu Lizhi a mai adăugat, vorbind cu ziarul local The Ningbo Evening News, că este o soluție decisiv mai ieftină și ecologistă decât pesticidele.

Citește și Cerul întunecat de milioane de lăcuste: o urgență „apocaliptică”/ VIDEO

Armata de 100.000 de rațe este gata, în timp ce 400 de miliarde de lăcuste se apropie rapid de granița dintre India și Pakistan, îndreptându-se spre China. Premierul pakistanez a declarat deja o urgență națională, iar ministrul informațiilor a numit-o „cea mai mare infestare de lăcuste în mai mult de două decenii”.

Au existat de asemenea și critici asupra guvernului, acuzat de neglijență și întârzieri în gestionarea urgenței. China prin urmare , nu are de luptat numai coronavirusul dar și cu sosirea iminentă a miliarde de lăcuste. Lăcuste care în Africa , devastează câmpurile cultivate și pun în genunchi alte țări care deja se află în mare dificultate economică.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.