O infirmieră româncă a murit în Italia: Elena Nițu Rodica a pierdut lupta cu COVID-19

Elena Nițu Rodica este una dintre cele mai tinere infirmiere  care a murit de coronavirus. A murit singură la Milano. Toată lumea moare singură în această perioadă, este adevărat, deoarece celor care pleacă nu li se acordă posibilitatea unei înmormântări creștinești. Cu toate acestea, povestea Elenei Nițu Rodica este și mai dramatică, pentru că este una dintre primele care s-a luptat cu Coronavirusul în prima linie, relatează Cremona Today .

Elena, era născută în 1979, a fost înscrisă din 2014 în Ordinul profesioniștilor asistenți medicali în Asti .

Elena  era în Italia de 15 ani și lucra ca asistent medical: ajunsese foarte devreme la Oglio Po, în secția de dializă a spitalului, unde deseori sunt tratate situații foarte delicate și ca întotdeauna este nevoie de maxim profesionalism și mai mult ca sigur că acolo s-a infectat cu coronavirus.

Coronavirus, Europa nu a atins ”vârful epidemiei”, e prea repede pentru o ridicare a restricțiilor

S-a întâmplat în urmă cu o lună, după care starea Elenei s-a agravat rapid și a fost transferată la Milano, continuând să lupte pentru a se însănătoși. Dar acest lucru nu s-a întâmplat: Elena a murit  marți și, din păcate, a plecat în lumea drepților  fără un membru al familiei lângă ea deoarece că Elena locuia singură. Aflați în România, părinții și fratele infirmierei au luat legătura cu Ambasada României în Italia pentru a recupera trupul neînsuflețit al acesteia. Iubitul infirmierei speră ca autoritățile să ridice restricțiile de la frontieră. „A fost o fată drăguță și veselă, întotdeauna loială muncii, pe care o iubea cu adevărat: de fapt și-a dedicat trupul și sufletul pacienților, nu s-a oprit niciodată”, așa și-o amintesc cadrele medicale din Oglio Po pe Elena Rodica Nițu.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.