O idee trăznită care dă rezultate: vacile vopsite în dungi, alungă muștele

Desenarea dungilor de zebră  pe corpul vacilor poate ajuta la protejarea lor împotriva țănțarilor și a muștelor, reducând folosirea pesticidelor. Aceasta este nouă metodă testată de o echipă de oameni de știință japonezi și care a fost prezentată într-un studiul publicat pe Plos One . Nu este o idee complet nouă: în urmă cu doar câteva luni, de fapt, cercetătorii de la universitățile din Bristol și California au arătat pentru prima dată că dungile de zebră ar putea acționa ca un „scut protector” împotriva insectelor .

Este o operațiune destul de dificilă. Docilă, vaca, se supune operațiunii de “înfrumusețare” care o va scăpa de sâcâiala muștelor. Se lucrează cu atenție, pentru că modelul zebrelor trebuie respectat cu strictețe. Pare o idee cel puțin trăznită, totuși, dă rezultate. Cineva a stat și a numărat cam câte insecte ciupesc o vacă nepictată și sunt aproximativ 130.

 

China, sute de pisici au fost din comerțul cu carne: „Ar fi fost gătite în restaurante și date clienților”

Interesant este că o vacă albă pe care au fost desenate dungi negre este atacată cu aproximativ 20 de muște mai puțin. Rezultatul spectaculos a fost obținut în cazul animalelor cu piele închisă la culoare pe care au fost aplicate dungile albe. Vopseaua utilizată nu conține substanțe chimice, este doar un colorant natural. Ei bine, această categorie nu prezintă un interes prea mare pentru muște – o medie de doar 55 au fost depistate pe aceste bovine. La ce folosește acest studiu? Ei bine, insectele sunt, în cele mai multe cazuri, responsabile pentru răspândirea bolilor infecțioase. În plus, atunci când nu sunt sâcâite de muște sau țânțari, animalele nu mai sunt foarte stresate.

 

Cercetătorii spun că ar putea avea succes cu această metoda și la alte animale.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.