”O gură de oxigen pentru agricultura italiană”: București trimite peste 15.000 de români la muncă pe câmpurile din Italia

„Autoritățile de la Bucuresti au aprobat trimiterea a peste 15.000 de muncitori sezonieri pe câmpurile agricole din regiunea Veneto, în nordul Italiei”, anunță Asociația Coldiretti (Confederația italiană a cultivatorilor direcți), cu satisfacție, vestea sosirii forței de muncă din România, scrie publicația italiană Wine News

Ambasadorul României în Republica Italiană, George Bologan, a avut, la 6 aprilie 2020, o întâlnire de lucru cu ministrul italian pentru politici agricole, alimentare și forestiere, Teresa Bellanova. Comunicatul de presă transmis de Ambasada României la Roma, în urma acestei întâlniri, reflectă în întregime rezultatele discuțiilor care au avut loc recent între partea română și cea italiană.
În același timp, precizăm că dialogul dintre ambasadă și asociațiile de producători agricoli a avut ca singur scop sprijinirea lucrătorilor români din Italia, având în vedere prezența în Peninsulă a unor cetățeni români care au fost afectați de restrângerea activității economice, în contextul COVID-19, scrie Ambasada Română în Italia pe Facebook.

Uite pandemia…nu e pandemia….Înghesuiți ca sardelele românii au plecat la cules de sparanghel pentru frau Merkel

România reiterează disponibilitatea de colaborare cu Italia pentru a identifica o soluție, pe fondul complexității fără precedent din statele noastre. Orice soluție trebuie sa se încadreze în regulile prevăzute de ordonanțele adoptate de Guvernul României pentru gestionarea efectelor epidemiei de COVID-19. De asemenea, ambasadorul a sugerat autorităților italiene, în cadrul discuției, să aibă în vedere și forța de muncă română deja prezentă în Italia, ținând cont de posibilitatea de a redirecționa cetățenii români care au rămas fără o sursă de venit, în contextul COVID-19, către oportunitățile de muncă în domeniul agricol.

Tot potrivit publicației italiene Wine News, cei 15.000 de români care vor sosi, deși importanți, nu vor satisface decât parțial nevoie de mână de lucru prezentă pe scară națională.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.