O furtună violentă de nisip s-a abătut asupra Insulelor Canare

O furtună violentă de nisip din Sahara a lovit în weekend arhipelagul Canar, obligând managerul aeroportului Aena să anuleze, să suspende sau să devieze toate zborurile (822 doar ieri) din cauza vizibilității scăzute. Ieri situația era îmbunătățit și conexiunile au fost restaurate, dar aeroportul Tenerife South rămâne închis.

Conform rapoartelor online de la BBC, guvernul regional a emis o alertă prin care le-a sfătuit cetățenilor să rămână acasă și să evite călătoriile. La rândul său, potrivit serviciului meteorologic național se așteaptă vânturi cu o viteză maximă de 120 de kilometri pe oră pe Insulele Canare.

Citește și Mama își abandonează fiica nou-născută într-un parc și o lasă să moară de frig: „Avea legat încă cordonul ombilical”

Vânturile puternice au împins un front de nisip gigantic și dens din deșertul Sahara către Atlantic: imaginile din satelit ale NASA publicate de BBC arată frontul care din coasta de nord-vest a Africii ajunge deasupra tuturor insulelor Lanzarote și Fuerteventura.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.