O fetiță de 4 ani a orbit din cauza gripei: povestea tragică a micuței Jade

Este povestea cumplită a micuței Jade DeLucia, o fetiță americană care a intrat în comă la sfârșitul lunii decembrie și începutul lunii ianuarie, după ce a fost lovită de o gripă sezonieră împotriva căreia nu a fost vaccinată. Când a ieșit din comă, fetița i-a spus mamei că nu mai vede. Părinții: „Este îngrozitor să vezi copiii suferind în acest fel, vaccinați-i”.

Calvarul fetiței a început cu puțin înainte de Crăciun, pe 19 decembrie anul trecut, când a început să se simtă rău. Părinții erau sub tratement împotriva unei gripei obișnuite și nu s-au îngrijorat prea mult de starea fetiței, s-au gândit că, așa ca și ei micuța a răcit. Însă pe 23 decembrie lucrurile s-au înrăutățit: când s-au trezit, părinții ei au găsit-o inconștientă în pat.

Citiți și Secretul longevității descoperit într-un vierme mic: vom trăi până la 500 de ani?

A fost dusă de urgență la spital  unde medicii au considerat situația fetiței  foarte gravă iar fetița a fost transportată cu elicopterul la spitalul de pediatrie al Universității din Iowa, din Iowa City. Aici a rămas aproape două săptămâni în comă terapie intensivă până când s-a trezit. De atunci însă, viața ei  s-a schimbat pentru totdeauna deoarece și-a pierdut vederea din cauza rănilor suferite pe creier.

Pentru medici, ea suferea de encefalopatie acută necrotizantă, un tip de encefalopatie cauzată de obicei de o infecție virală.

Amanda și tatăl ei Stephen au decis acum săăși spună povestea pentru a le spune și altor părinți cât de importantă este vaccinarea copiilor împotriva gripei. „Este groaznic să-ți vezi copilul să sufere în acest fel iar dacă în cuvintele mele pot împiedica un alt copil să se îmbolnăvească, voi fi fericită”, a explicat mama micuței Jade.

 

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.