O fetiță de 10 ani violată de unchiul ei rămâne însărcinată: a avortat în luna a cincea

În Brazilia, controversa în legătură cu avortul practicat asupra unei fetițe de 10 ani  care a rămas însărcinată după ce a fost violată ani întregi de un unchi care între timp a fost arestat. Intervenția de avort  a fost efectuată duminica trecută la Recife, în statul Pernambuco, după ce medicii de la spitalul de stat Espírito Santo (la peste 1.800 de kilometri distanță) au refuzat să efectueze avortul din motive de conștiință, relatează BBC .

Legea braziliană permite avortul voluntar numai în cazurile de risc de deces pentru mamă, viol sau anencefalie. Medicii care au refuzat să efectueze operația au susținut că cazul fetei nu a fost „susținut de legislația în vigoare”, deoarece sarcina avea mai mult de 22 de săptămâni.

„Voința fetei este suverană”, a spus judecătorul Antonio Moreira Fernandes, de la Curtea de Justiție Espirito Santo, iar criticile din partea grupurilor de dreapta și organizații evanghelice nu au întârziat să apară.

O mamă și-a ucis fiul și l-a cimentat în pivniță apoi îi denunță dispariția: descoperită după 3 luni

Conferința locală a episcopilor (CNBB) și-a exprimat opinia, definind avortul drept „oribil”. Într-o notă, președintele reprezentanței catolice, Walmor Oliveira de Azevedo, a spus că cazul „pune capăt a două crime acerbe”. “Violența sexuală este îngrozitoare, dar violența avortului nu poate fi explicată, având în vedere toate resursele disponibile și puse la dispoziție pentru a garanta viața celor doi copii”, a spus prelatul.

Între timp, medicul responsabil de operație a declarat că operațiunea a fost efectuată „minimizând suferința” copilului, care „este bine clinic și liniștită”. Cuvintele medicului au fost raportate de Jornal Nacional.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.