O femelă piton în vârstă de 62 de ani a depus 7 ouă: dar nu fusese cu un mascul de cel puțin 15 ani

Un eveniment considerat aproape imposibil dar care  în schimb, a surprins pe toată lumea. Un piton, care, potrivit experților, are cel puțin 62 de ani, a depus șapte ouă, în ciuda faptului că nu a fost niciodată aproape de un exemplar mascul de cel puțin 15 ani acum. Pitonul femelă, recunoscută cu codul „361003”, locuiește în grădina zoologică din Saint Louis (Missouri) din 1961 și și-a depus ouăle pe 23 iulie.

„A fost o surpriză. Sincer, nu ne așteptam ca ea să mai depună ouă ”, a declarat pentru CNN șeful herpetologiei zoologice, Mark Wanner. Pitonii bilă sunt originari din Africa Centrală și de Vest și se pot reproduce asexual, a spus responsabilul, subliniind că și femelele pot depozita sperma pentru a întârzia fertilizarea.

În Venezuela s-a născut un porc cu chip de om: fotografiile au devenit virale

Cu toate acestea, cea mai lungă perioadă documentată vreodată a fost de șapte ani. Pitonul „361003” din 2009 pusese alte ouă, dar niciunul nu eclozase și nici măcar cu acea ocazie animalul nu fusese în contact cu un mascul. Potrivit expertului, pitonul ar fi putut fi aproape de un mascul la sfârșitul anilor 1980 și începutul anilor 1990, când deținătorii obișnuiau să pună șerpi în găleți în timp ce își curățau cuștile.

„Spunem peste 15 ani, dar vreau să spun, este mai probabil să fi trecut 30 de ani de când a fost fizic cu un mascul”, a conchis Wanner.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.