O femeie și-a pierdut vederea după ce a adormit cu lentilele de contact

Un oftalmolog din Statele Unite a distribuit fotografiile șocante care arătau daunele cauzate corneei unei femei, deoarece ea obișnuia să meargă la culcare cu lentilele de contact.   Dr. Patrick Vollmer, de la Clinica oftalmologică  Vita Eye Clinic din Shelby, Carolina de Nord, a spus că a suferit de o ” pseudomonas ulcer “. Practic, corneea ei a fost consumată de bacteriile lentilelor de contact.

Potrivit Dr. Vollmer : “Pseudomonas (bacteriile) este o cauză importantă a morbidității oculare și caracteristicile sale oportuniste duc rapid la orbire permanentă. Acesta este cel de-al patrulea caz al pseudomonelor  pe care le-am tratat în clinica mea. “Bacteria mănâncă în mod rapid corneea pacienților în doar câteva zile, lăsând în urma ei o necroză albă cu mult puroi.

Citește și Un copil de 2 ani a murit după ce o mobilă Ikea a căzut peste el: recompensă de 46 de milioane de dolari

Din fericire pentru femeie medicul a reușit să-i dea picături de antibiotice și steroizi pentru a reduce durerea. Dar este “foarte probabil” că ar suferit o formă permanentă de pierdere a vederii. Dr. Vollmer a adăugat: “Pentru a fi foarte clar, nu recomand dormirea peste noapte cu lentilele de contact, indiferent de marca acestora. Riscurile depășesc beneficiile de fiecare dată.  Este nevoie de câteva secunde pentru a vă  scoate  lentilele de contact.  Oamenii au nevoie să vadă aceste imagini și să le reamintească familiei / prietenilor să fie conștienți de utilizarea necorespunzătoare a lentilelor de contact.”

lentine

ochi1 1ochi2 1ochi3 1În fiecare an, o persoană din 500 suferă de o formă de infecție din cauza lentilelor de contact.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.