O femeie si-a pierdut memoria din cauza constipatiei

O femeie si-a pierdut memoria din cauza constipatiei

Povestea ciudată provine din Hong Kong, unde o femeie după ce a  mers la baie, din cauza efortului excesiv și-a pierdut memoria ultimilor 10 ani. Povestea ei a fost spusă de fiica sa, potrivit presei chineză. De fapt, într-o perioadă în care femeia suferea de constipație se dusese la baie, iar când a ieșit,  nu își amintea nimic despre ultimii 10 ani din viața ei.

Familia s-a îngrijorat și au dus-o la spital unde medicii nu au găsit nicio problemă medicală.  Din fericire, situația a revenit după câteva ore. Femeia și-a revenit recuperat, dar acum nu-și mai amintea nimic din episodul anterior.

Atunci familia femeii s-au gândit că ar putea avea o problemă la creier, da nici acolo medicii nu au găsit nimic.  Doar după o consultație neurologică, medicii au explicat că amnezia temporară a fost direct legată de problemele de constipație.

Siria, Trump: este timpul să plecăm acasă, gata cu războaiele fără sfârșit

Se pare că, de fapt, pierderea memoriei ar fi fost cauzată de efortul excesiv pe care femeia l-a exercitat atunci când mergea la baie în timpul perioadei de constipație. Efortul a condus, de fapt, la o creștere a presiunii abdominale și   care a cauzat apoi o scădere a fluxului de oxigen către creier, ceea ce a dus la pierderea memoriei pe termen scurt.

Experții spun că oamenii foarte emoționali sunt mai expuși la riscul de a suferi de amnezie temporară, sfătuindu-i pe cei care suferă de o situație similară să meargă periodic pentru un control complet. Acești oameni ar avea de asemenea cu 30% mai multe șanse de a fi loviți de un accident vascular cerebral decât de o persoană normală.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.