O femeie care luptă cu justiția și birocrația: „Pentru ei am murit și de trei ani lupt pentru a demonstra că nu este adevărat”

Pentru birocrație, ea a murit și de trei ani este a împiedicată să-și reînnoiască actele de identitate și permisul de conducere. O femeie de 58 de ani se luptă să demonstreze contrariul a ceea ce apare în biroul de evidență: „ Sunt în viață și sunt bine, ce trebuie să fac să le dovedesc autorităților? Că am înviat? “.

Protagonista acestui caz incredibil este o franceză, Jeanne Pouchain , care locuiește lângă Lyon și conduce o mică companie de curățenie. Povestea este atât de absurdă încât a trecut rapid granițele naționale, ajungând chiar pe primele pagine ale publicației Guardian . Totul a început după o luptă juridică de ani de zile cu un fost angajat al lui Jeanne, care a cerut plata unor restanțe.

Disputa a început  în 2004, instanța de muncă respingând cererea fostului angajat. Cu toate acestea, femeia se reîntorsese în tribunal în 2009, făcând o nouă cerere de despăgubire. La sfârșitul anului 2017 bătălia juridică s-a încheiat, dar cu o întorsătură incredibilă : compania Jeanne Pouchain fusese găsită vinovată, dar potrivit autorităților franceze, femeia era moartă și plata restanțelor ar fi trebuit să le plătească soțul și fiul ei.

Citește și Dorothy, la 12 ani vândută cu 20 de euro: este deja mama a cinci copii

Pe baza acestei hotărâri judecătorești, birocrația franceză a declarat- o moartă pe Jeanne Pouchain , invalidând toate documentele sale: de la cartea de identitate la permisul de conducere, trecând prin contul curent și asigurarea de sănătate. Inevitabil, în acel moment, a contactat un avocat. Avocatul lui Jeanne, Sylvain Cormier , a explicat: „Această poveste este absurdă și de necrezut. Nu m-am gândit niciodată că un judecător poate declara o persoană decedată fără un certificat de deces. Nimeni nu a verificat, dar pentru birocrația franceză doamna Pouchain a murit ».

„M-am dus la medicul meu de familie, care a întocmit un certificat care garantează că sunt încă în viață și bine, dar acest lucru nu a fost suficient. Nu mai am nimic, pentru birocrația țării mele nu exist ”- a adăugat Jeanne Pouchain –„ Voi continua să lupt mai departe, dacă nu lupt pentru mine nimeni nu o va face în locul meu. Bunica soțului meu are 102 ani și este încă în viață: a trăit războiul și alte tragedii epocale și totuși susține că nu au fost nimic în comparație cu ceea ce mi s-a întâmplat mie ».

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu https://www.theguardian.com/world/2021/jan/12/french-woman-spends-three-years-trying-to-prove-she-is-not-dead
Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.