O femeie care a scăpat de ciclonul Idai a născut într-un copac

O femeie care a scăpat de ciclonul Idai a născut într-un copac

O tânără însărcinată a reușit să se salveze de inundațiile provocate de ciclonul Idai, găsind refugiu într-un copac unde a dat naștere fiului ei .  S-a întâmplat în Zimbabwe, în districtul Chimanimani, unul dintre cele mai afectate de ciclon.

Povestea cu final fericit a fost relatată postul național de televiziune “ZBC”

“Era 15 martie în jurul orei 22. Am auzit un zgomot puternic venind din munte, și am văzut cum apa ne distruge casa și grădina.  Am urcat pe o stâncă dar  a devenit instabilă și apoi m-am urcat pe munte”, a declarat Tariro Guvakuva. Împreună cu soțul ei s-au refugiat pe un copac  și acolo au început durerile nașterii.

Copilul este sănătos iar , cuplul a decis să-l numească Anesu, ceea ce înseamnă că “Dumnezeu este cu noi” în limba locală shona.

Districtele Chimanimani și Chipinge au fost cele mai afectate zone de ciclonul Idai, cu inundații și alunecări de teren   care, potrivit ONU, cel puțin 259 de persoane și-au pierdut viața în Zimbabwe și au fost înregistrate 450 de victime  în Mozambic.

Mass-media a raportat că sunt km de drumuri  spulberate , poduri colapsate, apeducte distruse, case întregi, magazine și ferme înghițite de apă. Principalele nevoi vizează furnizarea de antiretrovirale pentru pacienții cu HIV, tratamente pentru boli cronice și tratamente traumatologice.  În plus cel mai grav lucru este că lipsește  apa potabilă.

Te-ar putea interesa și Mama îi injectează sângele său fiului și îl otrăvește : ” Vream ca medicii să-l îngrijească mai bine”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.