O femeie a murit după ce s-a spălat din greșeală pe dinți cu otravă pentru șobolani

O femeie a murit după ce a confundat un tub de otravă de șobolani cu pasta de dinți. Deși a fost transportată de urgență la spital, femeia a murit. Poliția a identificat victima drept Leela Karkera, în vârstă de 57 de ani, scrie Times of India .

Incidentul a avut loc în portul indian Malpe, în apropierea orașului Udupi, pe coasta Karnataka. Se pare că este destul de comun să greșești o marcă specifică de otravă de șobolan pentru pasta de dinți datorită asemănărilor de ambalaje. Din păcate nu există niciun antidot pentru această otravă.

Citește și Descoperire extraordinară ! Rămâșițele unui om uriaș au fost găsite în Bashkiria

 

Pasta de otravă pentru șobolani vândută de marca Ratol este disponibilă într-un tub asemănător al pastei de dinți și fiind foarte ieftină se vinde pe scară largă. Dar acesta nu este primul caz de deces din cauza folosirii pastei de dinți cu cea de otravă pentru șobolani.  În 2012, doi copii mici din Puducherry au murit după ce s-au spălat din greșeală pe dinți cu otrava. Un alt caz este cel al unei  fetițe de 5 ani care  a murit din cauza insuficienței hepatice la aproape o săptămână după din greșeală ce a folosit otrava,  a relatat Times of India . Cu un an înainte, o fetiță de 3 ani a fost internată la spital pentru același accident , dar medicii au reușit să o salveze după mai bine de două săptămâni cu un transplant de ficat.

 

 Intoxicația cu fosfor galben prezent în otrava de șobolani determină insuficiență hepatică acută și, întrucât nu există antidot, singurul tratament definitiv este un transplant de ficat.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.