O femeie a fost condamnată la moarte prin injecție letală: a ucis o femeie însărcinată și i-a smuls fătul din burtă

Este primul caz de condamnare la moarte în SUA a unei femei, după aproximativ 70 de ani. Injecția letală va fi efectuată pe 8 decembrie la Complexul de corecție federal din Terre Haute, Indiana. Ea ar fi al nouălea deținut federal condamnat la moarte de când Departamentul de Justiție după o oprire de aproape 20 de ani. Lisa  Montgomery a fost condamnată pentru uciderea tinerei  Bobbie Jo Stinnett, în vârstă de 23 de ani , în orașul Skidmore, în nord-vestul statului Missouri, în decembrie 2004, relateză  Telegraph .

Montgomery a plecat din Kansas pentru a se întâlni cu Stinnett din Skidmore sub pretextul adoptării unui cățeluș terrier , au spus procurorii. Montgomery a intrat în casă, a strangulat-o pe Stinnett, a tăiat-o și i-a scos din pântec copilul prematur. L-a luat și a trecut granița statului cu el, ducându-l acasă la ea. Bobbie a fost găsită în casă de mama ei într-o baltă de sânge cam la o oră după ce a fost atacată. Femeia a sunat la 911 și le-a spus operatorilor că fata ei arată ca și cum „i-ar fi explodat burta”. Încercările paramedicilor de a o resuscita au fost zadarnice.

Citește și Oroare la Paris! Un profesor a fost decapitat: arătase caricaturile lui Mohamed în clasă

Procurorii au spus că Montgomery i-a sos copilu din burtă și a luat-o cu ea. Din fericire fetița a supraviețuit . Avocații lui Montgomery au spus că suferea de iluzii când a ucis-o pe doamna Stinnett, dar un juriu i-a respins apărarea.

Avocatul ei, Kelley Henry, a spus că Montgomery merită să trăiască, deoarece este bolnavă mental și abuzată în copilărie. Lisa a avut o copilărie traumatizantă, fiind violată ani la rândul de tatăl ei vitreg. S-a apucat să bea. Mama a descoperit faptele când Lisa avea 14 ani și a reacționat amenințând-și fiica cu o armă. Lisa a încercat să scape de acasă măritându-se de tânără, de la 18 ani, dar această căsătorie, ca și următoarea s-au dovedit a fi un nou șir de abuzuri. A avut patru copii până în 1990, când ar fi recurs la o procedură de legare a trompelor uterine. Chiar și după ce și-a legat trompele, femeia a pretins de câteva ori că era însărcinată.

Lisa Montgomery va fi a opta persoană executată la nivel federal în acest an, după o întrerupere a execuțiilor timp de 17 ani.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.