O dramă în dramă: tatăl în carantină cu coronavirus, fiul cu handicap moare singur în casă

O dramă în dramă. Băiatul ar fi murit singur în casă de foame și de sete. Tatăl era convins că autoritățile vor avea grijă de el.

O poveste înfiorătoare legată de coronavirusul care provine din ziarul Beijing Qingnian Bao, ziarul Ligii Tineretului din Partidul Comunist Chinez: un tânăr de 17 ani cu handicap ar fi murit în casa în suferințe atroce deoarece tatăl său, singurul care a avut grijă de el, fusese pus în carantină de poliție. Tânărul Yang Cheng,  avea o paralizie cerebrală, afecțiune care necesită tratament și îngrijire permanentă și care i-a fost asigurată de tatăl său în vârstă de 49 de ani, Yan Xiaowen.

Din păcate  însă, pe 17 ianuarie, pentru a sărbători Anul Nou Lunar, bărbatul împreună cu un alt fiu autist în vârstă de 11 ani s-au dus la Wuhan (ulterior s-a dovedit a fi epicentrul infecției). La întoarcere Xiaowen a dezvoltat simptomele infecției și, împreună cu copilul care era cu el, a fost plasați în carantină. Între timp, însă, Yan a fost lăsat singur, fără tratament, apă și mâncare. Băiatul er aorfan de mamă, se sinucise imediat după nașterea celui de-al doile a fiu.

Citește și Coronavirus: „case infectate” în Wuhan sigilate cu chiriașii în interior

În timpul carantinei, tatăl s-a îngrijorat de starea fiului său care a rămas acasă, care ar fi trebuit să fie tratat de oficiali ai Partidului Comunist local. De asemenea, el a lansat mai multe apeluri prin Weibo, Twitter-ul chinezesc. „Mi-e teamă că fiul meu va muri în curând”, a scris el cerând ajutor fiului său. Autoritățile Huahe au anunțat că a fost deschisă o anchetă.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.