O asistentă donează ficatul micuțului pacient de 7 luni: “Intervenția a durat 14 ore, dar merită să trăiască”

Este povestea asistentei Sarah Harris, de la pediatria la St. Luke Medical Center din Meridian, Statele Unite, care a donat o parte din ficat micuțului Cole Carter, care s-a născut cu o boală rară cunoscută sub numele de atresie biliară: “Am văzut îngrijorarea de pe chipul mamei. A trebuit să-i ofer o a doua șansă “.

A suferit o operație care a durat mai mult de 14 ore pentru a dona o parte din ficat unui pacient foarte tânăr care se lupta între viață și moarte. Aceasta este povestea curajului lui  Sarah Harris , o asistentă de pediatrie la St Luke Medical Center din Meridian , Idaho, Statele Unite. L-a cunoscut pe micuțul  Cole Carter când avea doar două luni și avea deja nevoie de un transplant de ficat, din moment ce a fost diagnosticat cu atrezie biliară , o boală rară, dar frecventă la nou-născuți, unde canalele biliare sunt blocate. Cu alte cuvinte, bila nu este capabilă să verse  în intestin și se acumulează în ficat provocând leziuni.

O mămică în vârstă de 17 ani moare în urma unui atac de cord după ce a născut copilul

“Cineva ar fi trebuit să o facă. Am făcut toată analizele și am descoperit că sunt compatibilă . Merită să trăiescă și am făcut-o”, a spus femeia într-un interviu publicat pe blogul spitalului și redat rapid de presa din toată lumea. Nici mama și nic tatăl bebelușului, Jessica și Josh Carter, nu  au fost compatibili iar starea lui de sănătate devenise mai gravă.. “Văzând îngrijorarea pe chipul mamei  neștiind dacă vor putea găsi un donator, am crezut că pot face asta. A trebuit să îi dau o șansă”, a spus asistenta.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.