O asistentă a murit la 33 de ani, soțul ei: „A lucrat în departamentul Covid, nu avea nicio protecție”

Danielle Dicenso, o asistentă în vârstă de 33 de ani de la unitatea de terapie intensivă de la Spitalul General Palmetto din Hialeah, Florida, a fost găsită moartă în casă joia trecută.

“A a avut grijă de pacienții cu Covid, dar nu avea nici măcar o mască pentru a se proteja.” Femeia începuse să facă febră mare  și a intrat în auto-izolare. Supusă testului rezultatul a fost definit drept „neconcludent”. Acum se așteaptă rezultatul autopsiei.

“A lucrat până la sfârșit într-o secție Covid, nici măcar nu i-au dat o mască pentru a se proteja și acum nu mai este. Îi era frică să meargă la muncă. Muncea câte 12 ore. Era epuizată. Sunt sigură că ea ar mai fi fost printre noi, dacă ar fi fost protejată în vreun fel”, a scris David, soțul femeii pe rețeaua de socializare .

O altă infirmieră româncă ucisă de Covid-19 în Italia: Nicoleta Corina Berinde avea 41 de ani și a murit singură în casă

Potrivit presei locale bărbatul a specificat că soția sa a fost infectată din cauza lipsurilor de măsuri de siguranță oferite de spital, inclusiv echipament individual de protecție. Administrația spitalului a refuzat să comenteze decesul lui Danielle.

“Tuturor angajaților spitalului nostru li se verifică temperatura,  poartă o mască în timpul orelor de muncă și trebuie să ne informeze dacă devin simptomatici”, a comentat directorul spitalului.

Danielle nu este prima asistentă care moare la spitalul Hialeah după ce a luptat în prima linie împotriva noului Coronavirus. Săptămâna trecută, Earl Bailey, în vârstă de 56 de ani, din Broward, testat pozitiv a murit la domiciliul său în urma unui stop carediac, scrie  Sun Sentinel.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.