O aplicație care permite urmărirea și controlarea femeilor: lansată de guvern și aprobată de Google

S-a lansat o aplicație care permite urmărirea și controlarea femeilor, orice ar face și oriunde s-ar duce.

Dacă până în prezent am folosit aplicațiile tehnologiche și dispozitivele de control pentru a ține sub observație sau a evita pierderea animalelor noastre de companie, o aplicație cu totul diversă a fost lansată de către guvernul Arabiei Saudite.

 

Aplicația permite urmărirea și controlarea femeilor. Știrea a fost reportată și de Telegraph.

Se numește Absher (arabă أبشر) și este o aplicație pentru telefoane inteligente cu sisteme de operare Android și iOS, care  permite să monitorizarea în mod constant a femeilor. A fost eliberat de Centrul Național de Informare, o agenție guvernamentală aflată sub egida Ministerului de Interne din Riyadh. Aplicația  va permite, de asemenea informația în timp real atunci când pașaportul femeilor saudite este folosit sau ștampilat.

 

O aplicație similară în lumea occidentală, nu ar putea decât să stârnească indignare.  Ideea de posesie este cu greu acceptată.

Primii care au denunțat existența aplicației au fost unii membri ai Human Rights Watch, iar Absher a făcut, de asemenea, obiectul unei întrebări parlamentare în cadrul Congresului Statelor Unite.

 

Apple și Google, care au aprobat și găzduiesc această aplicație în App Store și Play Store, în acest moment care refuză să o interzică. Potrivit celor doi giganti hi-tech, Absher nu ar incalca standardele care trebuie respectate pentru a include o aplicatie disponibila pentru descărcare.

De Marius Oprea 

 

Te-ar putea interesa și NASA, alarmă asteroid: “Un asteroid uriaş ar putea lovi Terra în decembrie”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.