O alta fata a durerii in Siria: un tata cu mainile pe cap care si-a pierdut trei copii in bombardamente

O alta fata a durerii in Siria: un tata cu mainile pe cap care si-a pierdut trei copii in bombardamente

În Siria, masacrul civililor continuă: luni, în Ariha, în provincia Idlib,  18 persoane au murit, dintre care 7 copii. Duminică, o piață în Maarrat al-Numan a fost bombardată la  lumina zilei. Atentate fără discriminare au provocat panică și disperare printre locuitorii din Siria de nord-vest.

 

Potrivit Organizației Națiunilor Unite, în doar peste o lună aproximativ 240.000 de persoane strămutate fug de război .
Ochii închiși, mâinile pe cap și, în fața lui, distrugere  și moartea. Este disperarea unui tânăr care a pierdut luni trei copii într-un raid aerian din Ariha, în provincia Idlib. O fetiță iese fără picioare prin praful ridicat de ruinele unei clădiri bombardate, duminică în Maarrat al-Numan.

 

 

Imaginile șocante ale unui război care continuă de peste opt ani

 

Rachetele aeriene au lovit Maarrat al-Numan, un oraș de-a lungul autostrăzii care leagă Alep și Hama, în dimineața  de duminică. Cel puțin 4 morți și mulți răniți într-o zi care a văzut cum numărul morților crește la 12. Potrivit supraviețuitorilor, a fost un atac deliberat.

 

“Acest drum a fost vizat pentru că este cea mai aglomerată zonă din oraș”, a declarat fotograful Abed Kontar, martor al bombardamentului. “Era plin de oameni care cumpărau alimente și băuturi pentru iftar (masa de seară consumată de musulmani în timpul Ramadanului, ) “. Fareed Mahlool este un  jurnalist de 24 de ani, și-a pierdut matusa în acel atac.

 

“Într-o clipă, m-am aruncat la pământ. Era mult praf în jurul meu”, a spus el. Pentru pentru câteva minute m-am simțit amețit dar am încercat să mă ridic pentru a-mi salva familia. Mama și cele patru surori ale mele țipau: în camera de zi era haos “.

 

Mahlool a ieșit din casă purtând în brațe pe sora sa de opt ani  Marwa  apoi s-a întors să-și caute matusa. Corpul ei a fost zdrobit sub unul dintre pereții dormitorului. A fost dusa la spital, dar a murit la puțin timp după aceea.

Lunea a fost o altă zi sângeroasă în nord-vestul Siriei. Obiectivul avioanelor și elicopterelor Assad a fost orașul Ariha, la sud de capitala Idlib. “Ați venit pe lume împreună și plecați împrună” , fost ultimul rămas bun al unui tată care și-a văzut cei doi gemeni  uciși împreună cu fratele lor mai mic în bombardament.

 

“Nu există nici o cale de ieșire din acest iad”, a spus Eman Afore, mama a trei copii. “Aș prefera ca Dumnezeu să ne ia viața mai repedepe decât să mai trăiesc o altă zi ca aceasta”.

Te-ar putea interesa și Copiii sirieni visează să moară, să ajungă în rai și să nu mai sufere. Raportul Salvați Copiii

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.