Nunțiul apostolic care pipăia seminariștii: condamnat

Monseniorul Luigi Ventura, fost nunțiu apostolic în Franța , a fost condamnat la opt luni de închisoare cu eliberare condiționată pentru agresiune sexuală. În timpul mandatului său, ar fi pipăit cel puțin șase bărbați, inclusiv doi oficiali și un tânăr seminarist. Curtea de la Paris a ascultat mărturiile celor patru victime, condamnând fostul monsenior la plata a  13.000 de euro daune morale și 9.000 de euro cheltuieli de judecată.

Scandalul asupra Monseniorului Luigi Ventura a izbucnit în februarie 2019 . Pe marginea nenumăratelor scandaluri sexuale care au lovit Biserica în acel moment, un tânăr a denunțat că este hărțuit de prelatul și ambasadorul Sfântului Scaun în Franța. Ar fi avut loc în timpul unei recepții organizate de primăria Parisului. În detaliu, el ar fi fost pipăit. Cu aceeași ocazie, același tratament ar fi fost rezervat altor patru bărbați, inclusiv unui oficial.

Citește și Mexic, abuzurile șocante în Biserică: „Ne masturba în timp ce ne citea din Biblie, aveam doar 6 ani

Cu toate acestea, acesta nu ar fi singurul caz de agresiune sexuală de care este acuzat monseniorul Luigi Ventura. De asemenea, un alt seminarist a recunoscut că a fost pipăit de mai multe ori de fostul nunțiu apostolic. În plus, alți tineri din aceeași perioadă ar fi fost obiectul unor comentarii sexuale.

În urma acuzațiilor, la cererea Vaticanului, monseniorul în vârstă de 70 de ani a demisionat din funcție . Nu a recunoscut niciodată acuzațiile care i-au fost aduse  și nici nu a participat la proces. Prin urmare, a fost condamnat în lipsă.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu :https://www.lemonde.fr/societe/article/2020/12/16/l-ancien-ambassadeur-du-vatican-en-france-condamne-pour-agressions-sexuelles
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.