Numărul de persoane ucise în Kenya din cauza inundațiilor recente a crescut la 132

Guvernul kenian a confirmat că 132 de persoane au murit începând cu luna octombrie din cauza ploilor abundente și a inundațiilor în consecință.

“Pentru a treia lună consecutivă ploile abundente fără precedent care au lovit țara  au provocat inundații, alunecări de teren și alte calamități”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Cyrus Oguna. Vremea rea ​​a lăsat aproximativ 17 mii de oameni fără o casă, iar 11 mii de animale au murit. Ploile au fost deosebit de intense în partea de vest a țării și au venit după o lungă perioadă de secetă, provocând alunecări de teren și daune grave infrastructurii și terenurilor agricole.

Citește și Taifunul din Filipine a lăsat în urma lui moarte și disperare: 17 morți și aproape jumătate de milion de strămutați

Conform prognozelor meteo din Kenya, ar trebui să plouă chiar și în decembrie, confirmând o cădere a precipitațiilor peste media sezonieră.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.