„Nu vreau să cerșesc”: un migrant începe să măture o stradă din Italia dar polițiștii îl amendează cu 350 de euro

„Nu vreau să cerșesc”: un migrant începe să măture o stradă din Italia dar polițiștii îl amendează cu 350 de euro

“Stimați domni, aș dori sincer să mă integrez sincer în orașul dvs., fără a cere pomană. Pentru aceasta vă voi păstra drumurile curate și vă cer doar o contribuție la munca mea”, scria pe un carton un tânăr imigrant de origine africană. În fiecare zi pe stradă din Mestre, în zona venețiană, și curăța străzile înarmat cu o mătură și cu o vestă  reflectorizantă. Un soi de muncă socială utilă pentru a nu fi forțat să cerșească și care a fost foarte apreciat  rezidenți, dar numai de ei, pentru că se pare că acest lucru a deranjat mult poliția locală.

Luni, în fața lui s-a oprit o mașină a poliției rutiere, din care au coborât doi agenți care i-au ordonat să-l oprească, amendându-l pentru ceea ce făcea, deoarece nu avea autorizația de a mătura drumurile publice . Dar nu a fost de ajuns, deoarece agenșii i-au înmânat tânărului o amendă de 50 de euro, bani pe care tânărul, evident, nu îi deține deloc și care l-a lăsat în lacrimi.

Patru români au fost condamnați la închisoare în Marea Britanie pentru exploatare sexuală a minorilor

 

Acestă poveste absurdă a publicat-o un rezident de in zonă, avocatul Matteo D’Angelo, care a decis, de asemenea, să înceapă o strângere de fonduri pentru a strânge banii pentru amendă.

“Luni el s-a întors aici luni, cu cartonul lui, cu instrumentele de curățare și integrare, și își făcea grămadă de frunze, dar Poliția Locală din Veneția l-a surprins” curățând  zona fără autorizație. Înțelegeți dragi comercianți, profesioniști, cetățeni? Nu curățați țara în care trăiți, aveți nevoie de autorizare (…. ) țineți-vă șobolanii, hârtiile și chiștoacele aruncate pe stradă… și mai ales nu care cumva cineva să dorească să se integreze în societate: are nevoie de autorizație (…)

https://www.facebook.com/matteodangelove/posts/10219798613385503

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.