Nu te abține din strănut ! Din cauza asta un bărbat și-a perforat faringele

Chiar și un strănut simplu poate fi periculos. A învățat-o pe propria sa piele un bărbat în vârstă de 34 de ani care și-a perforat gâtul după ce a strănutat prea tare.

Lucrul pare absurd și limitele grotescului, dar nu este nimic de râs. Acest episod s-a întâmplat într-adevăr, cu această persoană care a venit la camera de urgență cu o etapă inițială de odinofagie. Este o patologie pentru care cei care încearcă să înghită ceva simt o durere puternică.

Citește și Avertismentul medicilor: Atenție la extensiile de gene, pot face păduchi !

Observase că totul a apărut după strănutul violent la care fusese supus, spunându-i că au auzit o lovitură pe gât, imediat urmată de umflături. Strănutul nu a fost unul obișnuit : omul a încercat să oprească strănutul astupându-și nasul și gura. Ca rezultat, și-a perforant  faringele  iar aceasta a necesitat a internare de urgență  imediată, în timpul căreia pacientul a fost alimentat printr-un tub gastric, pentru a forța și mai tare ruptura din gât.

Un remediu bazat pe antibiotice a fost suficient pentru a-și  reveni la normal. După această aventură  a aflat că reținerea unui strănut este cu siguranță o idee proastă.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.