Nu mai fă greșeala asta! Când îți vine, dă-i drumul! Vezi ce și mai ales de ce

Acumularea de gaze în stomac cunoscut sub numele de meteorism este o problemă pe care o cunoaștem cu toții. Este inutil să ne ascundem.

Este o tulburare intestinală foarte frecventă, iar singurul mod prin care se elimină excesul de aer este prin flatulență. În public, ele sunt considerate vulgare, atât de mult încât, din copilărie am fost învățați să evităm să le exteriorizăm. Este un semn de respect față de ceilalți, fie că sunt prieteni, rude sau străini. Pe de altă parte, nimănui nu i-ar plăcea să inhaleze gazele intestinelor altora.

Cu toate acestea, nu este deloc plăcut ceea ce simțim când aerul începe să călătorească în stomac și nu este atât de ușor de reținut.  Trebuie să ne străduim să îl ținem înăuntru și cu siguranță acest efort nu este deloc benefic, ci din contra. Aerul comprimat din stomac cauzează un disconfort intens și în schimb expulzarea gazelor intestinale oferă un beneficiu corpului, o adevărată ușurare.

Reținerea gazelor deranjează colonul și-l iritantă și mai mult. Durerile din burtă se intensifică și corpul suferă. Deci ar fi bine să nu le păstrați prea mult, dar să respectați întotdeauna pe cei din jurul vostru. Pe scurt, du-te mai departe, du-te în aer liber și încearcă să nu-i intoxici pe cei din jurul tău.

Citește și Coronavirus, Trump: ”Fără acțiunile mele în SUA, riscăm 2,2 milioane de morți”

 

Acest lucru este ceea ce am știut până acum. În realitate, nu este adevărat, conform științei cei care respiră, flatuențele sunt chiar sănătoase. Conform unor cercetări, hidrogenul sulfurat prezent în gaze pot preveni deteriorarea mitocondriilor celulelor noastre. S-ar părea că și mirosul ouălor putrede provenite din gaze ar putea face bine împotriva accidentelor vasculare cerebrale, a diabetului zaharat și a atacurilor de inimă.

Deci, atunci când simți  mirosul rău care vine de la un ”vânt”, gândește-te că cineva te iubește și se gândește la sănătatea ta.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.