Nu mai este mult timp ! Adama, o fetiță de 3 ani riscă mutilarea genitală

Adama, o fetiță dulce în vârstă de aproape 3 ani din Guineea  riscă să fie supusă mutilării genitale, în numele unei practici patriarhale care implică înlăturarea clitorisului. O adevărată tortură care face din viața multor nevinovați  un altar de suferință.

Adama Barry este o fetiță născută la 25 aprilie 2016, în Guineea iar tatăl ei, Mamadou  este jurnalist. După o demonstrație în care militarii au încercat să-l ucidă, el a reușit să fugă în Italia, unde a obținut un permis de ședere din motive umanitare. Dar încă nu a reușit să-și ducă în Italia soția și fiica sa.

Nu mai este timp, deoarece fetița va suferi mutilarea, la fel ca 97% dintre fetițele de vârsta ei. Acest lucru se va întâmpla în 25 aprilie. Părinții sunt împotrivă, dar cele două bunicii lui Adama au decis deja!

Oroarea mutilării genitale feminine încă se mai practică și continuă să rănească un număr insuportabil de nevinovați. Peste 200 de milioane de fete și femei din 30 de țări au suferit acestă formă de mutilare genitală. Cea mai mare incidență a cazurilor  este înregistrată în Gambia (56%), în Mauritania (54%) și în Indonezia, unde aproximativ jumătate dintre fetele până la 11 au fost supuse acestei practici.

Jumătate dintre femeile și fetele mutilate trăiesc în : Egipt, Etiopia și Indonezia. Tările cu cea mai incidență a acestei practici în rândul fetelor și femeilor cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani sunt Somalia (98%), Guineea (97%) și Djibouti (93%). Aproape peste tot, majoritatea fetelor au fost mutilate înainte de a împlini 5 ani.

Este vorba despre practici care provoacă dureri ciudate la timp și în următoarele săptămâni, cu condiția să nu existe infecții. Da atunci viața le va fi distrusă pentru totdeauna: suferință la fiecare ciclu menstrual, la fiecare raport sexual, ca să nu mai vorbim de nașteri.

Site-ul GreenMe a fost lansat un apel pentru a sări în ajutorul acestei fetițe

Timpurile birocratice pentru obținerea reîntregirii familiei sunt prea lungi. Mama și fiica trebuie să obțină o viză de turist pentru a rămâne în Italia și, în 3 luni, să încerce să obțină o viză permanentă iar cheltuielile suportate sunt uriașe – se citește pe platforma Produzioni dal Basso,  a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru a ajuta mama și fiica.

Poți să ajuți și tu această fetiță să nu sufere. Distribuie articolul sau intră  AICI   

Te-ar putea interesa și Mutilarea genitală feminină: acele fetițe distruse pentru totdeauna

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.