„Nu-i reanimați”, scandal în Marea Britanie asupra ordinului dat pentru tratamentul bolnavilor de Covid cu dizabilități intelectuale

Persoanele cu dizabilitățile intelectuale care suferă de Covid nu sunt resuscitate în caz de nevoie. Aceasta este realitatea șocantă care apare în Marea Britanie în urma unei plângeri din partea Mencap , o asociație de susținere a categoriei, potrivit căreia ordinul „Nu-i resuscitați” ar fi fost dat în unitățile de îngrijire din Regatul Unit în timpul celui de-al doilea val a pandemiei.

Persoanele cu dizabilități nu au fost resuscitate – , scrie „Guardian”, în ciuda condamnării unui astfel de comportament în ultimul an și a unei anchete deschise asupra acestuia. Mencap spune că a primit mai multe rapoarte în ianuarie cu privire la persoanele cu dizabilități intelectuale care nu ar fi fost resuscitate dacă s-ar fi infectat cu Covid.

Care Quality Commission : Dnacpr inadecvat – Ordinul „Nu încercați resuscitarea cardiopulomonară” (Dnacpr) a fost declarat „inadecvat” în decembrie de către Care Quality Commission, specificând că această practică a cauzat anul trecut mai multe decese potențial evitabile. DNACPR se aplică de obicei persoanelor care sunt prea fragile pentru a beneficia de terapii de resuscitare, dar Mencap spune că a fost aplicat pacienților pur și simplu pentru că au avut un handicap mintal.

Citește și S-a descoperit un nou coronavirus : „RacCS203” se găsește în lilieci

Descoperirea unor astfel de comportamente în unitățile de îngrijire a rezultat din presiunea unor activiști asupra ministerelor de a reconsidera decizia de a nu acorda prioritate dizabilității intelectuale în campania de vaccinare. De fapt, există dovezi clare că, chiar și cei cu dizabilități intelectuale sunt mai expuși riscului de deces dacă contractă coronavirusul.

Persoane cu dizabilități și decese – Potrivit Serviciului Național de Sănătate în cele cinci săptămâni de după începerea celui de-al treilea blocaj, 65% din decesele dintre persoanele cu dizabilități intelectuale au fost cauzate de Covid, în timp ce populația medie ajunge la 39%. De asemenea, potrivit Public Health England, tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani cu dizabilități intelectuale au de 30 de ori mai multe șanse să moară din cauza Covid.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, OdnoklassnikiTumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.