Nu doar uraganul Dorian: iată cele mai devastatoare uragane din SUA

Nu doar uraganul Dorian: iată cele mai devastatoare uragane din SUA

Rafale de vânt, ploi torențiale, inundații și mii de victime. Nu este prima dată când Statele Unite au fost lovite de furtuni tropicale, tornade și uragane violente. Fenomenele atmosferice au lăsat în urma lor moarte și distrugere.

Pe lângă uraganul Dorian, care devastează în acest moment, de-a lungul anilor  mai multe uragane au pus în genunchi  Statele Unite: de la Katrina la Sandy, de la Andrew până la Camille.

GALVESTON – Texas, 1900. Uraganul Galveston este amintit drept cel mai devastator fenomen ciclonic din istoria SUA. Pe lângă distrugerea completă a orașului, a provocat peste 8.000 de victime.

OKEECHOBEE – Uraganul Okeechobee, cunoscut și sub numele de Uraganul San Felipe Segundo, este ciclonul tropical care a provocat cel mai mare număr de victime din istoria SUA începând cu cel de la Galveston, provocând peste 4 mii de morți. În 1928, furtuna a distrus case și clădiri și 2.500 de oameni au murit înecați doar în orașul South Bay.

Ciclonul a fost cel de-al doilea ciclon cel mai letal în ceea ce privește pierderile umane

 

LABOR DAY– Labor day este cel mai intens uragan înregistrat vreodată în Statele Unite, care în 1935 a devastat Florida Keys, provocând sute de victime. Alături de Camille și Andrew, uraganul Labor Day este unul dintre cele trei uragane de categoria 5 de pe scara Saffir-Simpson.

CAMILLE – În vara anului 1969, uraganul Camille (categoria 5) a provocat pagube enorme în multe state, în special în sud, provocând mai multe victime cu vânturi care atingeau 300 km / h.

ANDREW – Redenumit și„teribilul Andrew”, în 1992, uraganul de categoria 5 a lovit Bahamas și Statele Unite, provocând moartea a 65 de persoane și daune în valoare de aproximativ 20 de miliarde de euro, majoritatea în sudul Florida.

Înainte de Katrina, Andrew deținea cel mai mare record de catastrofe naturale din istorie.

Urgența climatică: Jakarta se scufunda în mare și Indonezia își schimbă capitala

KATRINA – Era în 23 august 2005 când uraganul Katrina s-a format ca o depresiune tropicală pe partea de sud-est a Bahamas. Câteva zile mai târziu, furtuna care devastă Sudul Statelor Unite, a devenint unul dintre cele mai periculoase  uragane din istoria țării din punct de vedere al daunelor economice și  al victimelor. Cea mai mare pierdere de vieți umane și daune aduse infrastructurii s-a înregistrat  în New Orleans, Louisiana, complet inundată. Peste 1.800 de victim și, aproximativ 100 de miliarde de dolari în daune economice. Mai multe uragane au avut loc în Statele Unite în acel an, precum Emily, Rita și Wilma. Dar niciuna nu a fost la fel de devastatoare ca Katrina.

SANDY – În 2012, uraganul Sandy a lovit Jamaica, Cuba, Bahamas, Haiti, Republica Dominicană și coasta de est a Statelor Unite, provocând peste 130 de morți numai în Statele Unite. Alte 40 de victime s-au înregistrat în New York, iar în SUA daunele economice s-au ridicat la aproximativ 63 de miliarde de dolari.

De Ana Moldovan

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.