Nu doar razboi si foame, Yemen a fost lovit de o invazie de lacuste

Nu doar razboi si foame, Yemen a fost lovit de o invazie de lacuste

În mijlocul războiului civil care a provocat foame și distrugerea multor orașe a mai bine de 76% din populație, acum Yemen este afectată și de lăcuste.  Zeci de mii de lăcuste au invadat țara, atacând atât orașele, cât și câmpurile cultivate. Conduse de climă, lăcustele au ajuns în capitala Sana’a.

 

Aceste insecte pot călători până la 150 de kilometri pe zi, avertizează FAO, Agenția Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură, iar un mic roi consumă cât mai multă hrană pe care ar consuma 35 de mii de oameni. “În următoarele trei luni, agenția avertizează că reproducerea pe timp de vară a lăcustelor deșertice, amplificată de ploile abundente, poate reprezenta o amenințare gravă pentru zonele de producție agricolă din Sudan, Yemen, Eritreea și părți din Etiopia și Somalia Nord. ”

 

Citește și Invazie de milioane de lacuste in Iran, guvernul acuză sauditii: „Nu le-au oprit” / VIDEO

 

Prin urmare, Yemenii încearcă să se apere prin prinderea lor cu plase și, în absența altor alimente disponibile, se hrănesc cu ele. Vânătorii de lăcuste, disperați într-o țară distrusă până la extrem.

De Claudiu Bot 

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.