Nu doar în Amazon, incendiile distrug și Africa Centrală

Pe măsură ce atențiile s-au îndreptat asupra incendiilor che devastează pădurea tropicală Amazon în Brazilia,  în prezent sunt și mai multe incendii în Africa Centrală. Datele din sistemul de informații privind protecția împotriva incendiilor de la NASA pentru sistemul de gestionare a resurselor au arătat cel puțin 6.902 de incendii în Angola și 3.395 incendii în Republica Democrată Congo, relatează Independent.

Șaisprezece copii au luat medicamente contaminate și s-au îmbolnăvit de ”sindromul vârcolacului”

Creșterea uriașă a incendiilor în Amazon în acest an a stârnit îngrijorarea la nivel mondial. Pădurea tropicală stochează cantități uriașe de carbon în ecosistemul complex. Amazon cea mai bogată zonă terestră de pe Pământ, iar conservarea acesteia este esențială pentru a limita impacturile încălzirii globale.

De Marius Oprea

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.