Nu doar coronavirus. SUA a fost invadată de viespile killer care decapitează albinele

Statele Unite a fost invadată de viespi killer gigantice, cu fălcile similare, în miniatură,  cu cele ale rechinilor. Insectele au fost depistate în statul Washington. Potrivit savanților, ei sunt autorii unei serii de de atacuri împotriva albinelor găsite cu capul tăiat în ultimele săptămâni. Cu mai mult de cinci centimetri lungime, aceste viespi uriașe redenumite „viespi ucigașe” sunt cele mai mari din lume, echipate cu un ac capabil să ucidă o ființă umană, dacă este lovită de mai multe ori.

„Sunt un fel de monstru din desenele animate cu capul galben-portocaliu”, a comentat Susan Cobey, un entomolog al Universității de Stat din Washington. Cum au ajuns în SUA, nimeni nu știe încă. Dar se știe unde locuiesc: în Asia. În Japonia, aceștia omoară în medie cincizeci de oameni pe an, în timp ce în China, în 2013 s-au înregistrat 43 de victime și 1.600 de răniți. Pentru cei care supraviețuiesc, efectele veninului pot dura luni întregi incluzând inflamația inimii și a ficatului.

Ecosistemul la risc: viespile gigante asiatice produc milioane de pagube în Europa

Primele exemplare au fost depistate în decembrie, dar activitatea lor ucigașă a început să se facă prezentă luna trecută, când albinele regine au ieșit din izolare pentru a construi cuiburi și a forma colonii. Viespile killer ar putea să distrugă un stup întreg și să omoare până la 30 de mii de albine în doar câteva ore. În cazul în care teama de coronavirus nu a fost suficientă, Washington a lansat o aplicație pentru a invita oamenii să raporteze în timp real prezența viespilor killer.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.