Nu aștepta nimic de la nimeni, vei trăi mai mult și mai bine

De multe ori avem tendința să ne așteptăm la ceva mai mult și la ceva mai bun de la cineva. Este ceva inevitabil, un obicei pe care îl punem în practică mai mult sau mai puțin frecvent. De exemplu  să credem că partenerul nostru ar trebui să ne sprijine în toate alegerile noastre, fără a fi contrar sau să ne așteptăm ca familia noastră să ne rezolve probleme sau ca prietenii noștri să fie prezenți atunci când avem nevoie de ei.

Ne petrecem majoritatea vieții “așteptând lucruri ” și așteptând ca oamenii facă exact ceea ce ne dorim.

Cu toate acestea, nu suntem pe deplin conștienți de faptul că “așteptarea” este uneori sinonimă cu “dorința”, și că înseamnă o mică manipulare. Tendința de a crea așteptări este aproape naturală, o facem în fiecare zi dar în ele există o anumită iluzie.

Din 1950, cel puțin 3.000 de copii francezi au fost victime ale abuzurilor preoților

Puteți crea așteptări cu privire la partenerul vostru, adică dacă va rămâne cu voi pentru totdeauna și dacă veți fi întotdeauna prioritatea sa principală. Cu toate acestea, vin vacanțele și partenerul dumneavoastră vă spune, de exemplu, că vrea să plece cu prietenii săi.  Asta înseamnă că partenerul tău nu te iubește? Absolut nu! Tu ai construit scheme prea idealiste. În acest caz, riscul constă în această așteptare în care ați anticipat ceva, ați prevăzut evenimente care încep să eșueze.

Tendința de a anticipa evenimentele și de a crea presupuneri despre alții pe baza “sper” sau “doresc” este naturală. Când ceea ce am prevăzut nu ne reușește, apare dezamăgirea, care este alimentată de speranțele și de așteptările concrete pe care le-am creat numai pe noi înșine.

Trăiți în armonie cu ceilalți, dar nu așteptați nimic: așteptați totul de la voi înșivă!

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.