”Nu a oferit îngrijirea profesională pe care geniul o merita” Asistenta care l-a îngrijit pe Stephen Hawking, acuzată

Stephen Hawking a murit pe 14 martie 2018.

Exact la un an după moartea sa, asistentul care îl îngrijea până în 2016 a fost ștearsă din Consiliul de Asistenți din cauza unor deficiențe grave în îngrijirea geniului fizicii.

Decizia, raportata de presa britanica, a fost luata de catre Consiliul de Asistenți deoarece “Patricia Dowdy nu a oferit îngrijirile profesională pe care profesorul Hawking a meritat și la care ne-am asteptat”.

Dowdy, în vârstă de 61 de ani, a avut grijă de marele om de știință din 1999 până în 2004 și apoi din 2013 până în 2016, când a fost suspendată din Consiliu. Printre acuzațiile aduse asistentei medicale, pe lângă lipsa unei îngrijiri adecvate, și faptul că a a vut un comportament incorect din punct de vedere financiar. Un purtător de cuvânt al familiei Hawking a spus că “are încredere deplină în Consiliul Asistenților Medicali și este convins că investigația lor a ajuns la concluzii independente și bazate pe fapte”.

Hawking a suferit de SLA, scleroză amiotrofică laterală. Faptul că el a supraviețuit până la vârsta de 76 de ani a reprezentat aproape un miracol, boala progresează de obicei mult mai repede decât a făcut-o cu geniul fizicii lumii.

Te-ar putea interesa și O femeie de 70 de ani a fost adoptată de o fată de 27 de ani. Era în spital de 60 de ani

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.