Noua Zeelandă va da tampoane și absorbante gratis studentelor

Noua Zeelandă a decis să ofere studentelor tampoane și absorbante gratuite pentru a combate așa-numita „period poverty” .

Multe fete se văd obligate să nu meargă la școală pe perioada ciclului menstrual deoarece nu au suficiente resurse pentru a cumpăra produsele intime de igienă de care au nevoie. Această lucru a fost anunțat  de premierul neozeelandez, Jacinda Ardern , care prin dispoziția recentă care prevede furnizarea de absorbante și tampoane pentru toate studentele din țară, se alătură de fapt națiunii care a decis prima dată să facă un astfel de pas : Scoția.

Programul va fi treptat și va începe în iulie cu primele 15 școli (cele din districtul Waikato, cu cea mai mare concentrare a dezavantajelor socio-economice) și va fi extins treptat în toate structurile de învățământ al statului (până în 2021), datorită unei investiții a guvernului de 2,6 milioane de dolari.

Centrul de distribuție Amazon s-a prăbușit în urma unui incendiu de proporții | Video

Într-o declarație, primul ministru Ardern a spus că aproximativ 95.000 de fete cu vârste între 9 și 18 ani trebuie să rămână acasă când sunt pe ciclu, deoarece nu-și pot permite să cumpere produsele de igienă.

„Punând la dispoziție lor aceste produse total gratuite, sprijinim tinere să-și continue studiile ”, a premierul neozeelandez, Jacinda Ardern.

Se estimează că aproximativ jumătate dintre femeile și fetele din țările sărace sunt obligate să folosească cârpe, iarbă sau hârtie în timpul ciclului, neputând să-și permită să cumpere produse de sănătate. Dar așa-numita „period poverty” există și în țările bogate, precum Noua Zeelandă, care, în ciuda economiei înfloritoare, se mai confruntă încă cu probleme de sărăcie și a celor fără locuință.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și VK

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.