Noua Zeelandă se proclamă „Covid free”: toate restricțiile au fost ridicate

Autoritățile din domeniul sănătății din Noua Zeelandă au declarat că țara este „liberă de Covid”, determinând premierul Jacinda Ardern să ridice toate restricțiile care au fost impuse pentru oprirea infecției. Doar controalele la frontieră rămân în vigoare, pentru a evita infecțiile „importate” din străinătate. “Suntem gata”, a spus Ardern la o conferință de presă de la Wellington, exprimând aprecieri pentru neozeelandezii care s-au arătat “uniți” împotriva coronavirusului într-un mod în care nu s-a văzut niciodată “.

Noua Zeelandă va da tampoane și absorbante gratis studentelor

În Noua Zeelandă, unde au fost confirmate mai puțin de 1.500 de coronavirus și 22 de decese cauzate de complicații, în prezent nu există cazuri active și aceasta este prima dată când din 28 februarie. „Aproape sigur vom avea și alte cazuri, dar acest lucru nu va însemna că am eșuat, ci este o parte a naturii virusului”, a spus Ardern.

Ministrul Sănătății, Ashley Bloomfield, a declarat că transmiterea virusului în Noua Zeelandă a fost eliminată. Cei care intră în țară din străinătate, a adăugat el, vor fi monitorizați câteva săptămâni și vor fi testați pentru coronavirus.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și VK

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.