Noua Zeelandă, propunerea premierului după Coronavirus: „4 zile de lucru pe săptămână”

În Noua Zeelandă, premierul Jacinda Ardern a emis ipoteza a programului de muncă de 4 zile pe săptămână pentru a reînvia economia și turismul țării după pandemia coronavirusului. “Am auzit atât de mulți oameni care sugerează că ar trebui să aplicăm 4 zile de lucru pe săptămână  “, a spus ea într-un videoclip pe Facebook.
Reducerea zilelor de lucru  pentru a relua economia după criza cauzată de pandemia coronavirusului și, în același timp, încurajarea turismului. Este o măsură la care se gândește premierul din Noua Zeelandă  care într-un videoclip publicat pe Facebook înregistrat la întoarcerea de la Rotorua, unul dintre centrele turistice majore din țară, și-a explicat ideea.

Lovește cu roata peste o pungă de gunoi și decoperă că conține un milion de dolari: cheamă poliția

“Încurajez într-adevăr angajatorii  să se gândească dacă este ceva care ar putea funcționa pentru compania lor, și pentru că ar ajuta cu siguranță turismul în toată țara”, a spus premierul. Cu trei zile libere, de fapt este posibil ca oamenii să aibă mai mult timp de a călători în țară. Deocamdată în Noua Zeelandă, cu granițele închise, turismul este posibil numai în interiorul frontierelor naționale. Am auzit multe persoane care sugerează că ar trebui să reducem  săptămâna de lucru la patru zile “, a spus Jacinda Ardern în videoclip, precizând totuși că este vorba despre relația dintre angajatori și angajați.

„Este un moment excepțional și ar trebui să fim pregătiți să luăm în considerare idei extraordinare”, a adăugat ea, invitând astfel toată lumea să evalueze aceste opțiuni  de lucru.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.