Noua Zeelandă a aprobat legea avortului

Noua Zeelandă a aprobat legea avortului .  Noua lege – aprobată cu 68 de voturi pentru și 51 împotrivă – permite femeilor să apeleze la întreruprea voluntară a sarcinii în primele 20 de săptămâni de gestație. “De peste 42 de ani, avortul a fost singura procedură medicală considerată o crimă în Noua Zeelandă, dar de acum încolo va fi tratată pe bună dreptate o problemă de sănătate”, a declarat ministrul Justiției, Andrew Little.

Citește și Coronavirus: pentru fiecare caz confirmat, mai sunt alți 5-10 pozitivi în jur

Legea a fost promisă în campania electorală de premierul Jacinda Ardern, care în timpul mandatului său a aprobat deja mai multe măsuri în favoarea femeilor, inclusiv introducerea unui permis de muncă plătit victimelor violenței domestice. Noua Zeelandă a fost una dintre puținele țări occidentale în care considerau avortul o crimă și care să-i permită numai în caz de incest, malformație a fătului sau riscuri grave pentru sănătatea mentală și fizică a mamei.

De multe ori femeile au fost nevoite să mintă despre adevăratele lor condiții mentale și fizice, pentru a pune capăt unei sarcini: trebuiau să fie de acord să participe la un psihoterapeut și, în orice caz, să obțină aprobarea a doi medici, ceea ce în sine era foarte dificil mai ales în orașele sau satele mai mici.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.