Nouă membri ai aceleiași familii care au murit după o toxiinfecție alimentară din cauza tăițeilor

Nouă membri ai aceleiași familii au murit la câteva zile după ce au suferit o toxiinfecție alimentară severă . În urma anchetei  se pare că cauza tragediei este legată de niște tăiței , făcuți în casă cu făină de grâu fermentată și ținuți în  congelator mai mult de un an.

Citește și Poligamia în Irak: o bancă acordă împrumuturi pentru „a doua căsătorie”

După cum a raportat Independent , sa întâmplat în Jixi , un oraș din nord-estul Chinei . O familie de 12 persoane se adunase la micul dejun și nouă dintre ei hotărâseră să mănânce același fel de mâncare cu tăiței , bucătăria tradițională chineză cunoscută sub numele de suantangzi . Singurii supraviețuitori sunt trei copii, care nu au vrut să mănânce tăițeii. Opt dintre cele nouă victime au murit după mai puțin de o săptămână, în timp ce o femeie de 47 de ani a murit în urmă cu două zile, la două săptămâni după internare.

Primele investigații au făcut posibilă găsirea unor substanțe toxice în tăiței, iar autoritățile locale și naționale au cerut cetățenilor să evite consumul de alimente preparate cu făină fermentată . O comisie care s-a ocupat de caz a dat un semnal de alarmă: „ Aceste alimente sunt nesigure, pot conține acizi și substanțe capabile să provoace daune grave diferitelor organe, de la ficat la rinichi, trecând prin inimă și creier ”.

Intoxicația în cauză ar fi legată de acidul Bongkrek, o toxină cauzată de o bacterie care nu are leac și care poate afecta oamenii în câteva ore, ucigându-i în mai puțin de o zi.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook,  Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.