Noua lege care permite persoanelor de același sex să se căsătorească a intrat în vigoare în Irlanda de Nord

13 ianuarie 2020 va fi amintită ca o zi istorică pentru egalitate și drepturi LGBTQ în Irlanda de Nord . Ca și heterosexualii,  persoane de același sex vor putea accesa registrele și să se înregistreze pentru a se căsători.

Activistii pentru drepturile homosexualilor din Irlanda de Nord au exploatat un vid de putere pentru a-și afirma drepturile. Modificarea adusă Legii Nord Irlandei din 2019 , redactată de parlamentarul Conor McGinn și apoi aprobată de Parlament, a obligat guvernul pentru a legaliza căsătoria între persoane de același sex . Cuplurile de același sex își vor putea înregistra intenția de a se căsători, iar ceremonia urmând să aibă loc luna următoare (cuplurile trebuie să-și indice intenția de a se căsători cu 28 de zile înainte de data aleasă).

Citește și A abuzat sexual de mai multe deținute în spălătoria închisorii: o polițistă a ajuns după gratii

Celor care sunt deja căsătoriți în altă țară li se vor recunoaște acum căsătoria  în propria țară.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.