Nouă erupţie a vulcanului Stromboli: nori negri și turiști panicați / Video

Vulcanul Stromboli, situat în sudul Italiei, a erupt din nou, miercuri, generând mişcări telurice locale şi coloane dense de fum.

O explozie puternică a avut loc în momentul erupţiei, miercuri în jurul prânzului. În urma erupţiei nu au fost semnalate victime ori daune materiale semnificative. Un nor negru mare a întunecat cerul. Coloana foarte înaltă de fum este vizibilă  la câțiva kilometri distanță. Deversarea de lapilli și alte materiale incandescente au provocat un incendiu în zona de vârf a vulcanului. Potrivit unor turiști, au fost activate sirenele iar turiștii au fost invitați să părăsească plajele pentru o mai mare precauție, relatează presa italiană

Potrivit martorilor, erupţia de acum este mai puternică decât cea produsă pe 3 iulie, soldată cu un mort.

De Marius Oprea

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.