Nou-născutul “nu este prizonier”, asistenta nu-i salvează viața. Tragedie într-o închisoare

Un nou-născut a murit după ce o asistentă dintr-o  închisoare australiană a refuzat să ajute bebelușul deoarece acesta nu era un prizonier .

Tragedia s-a produs în luna august   într-una dintre cele mai cunoscute închisori din Australia. Aceiași deținuți au declarat publicație  Daily Mail Australia că personalul sanitar din închisoarea „Unităților Mamei și Copilului” din Dame Phyllis Frost Center a refuzat să-l ajute un copil care avea doar două săptămâni.

Închisoarea de maximă securitate – care adăpostește mai mulți prizonieri periculoși , inclusiv criminalul „văduvei negre” Robyn Lindholm – permite copiilor să trăiască cu mama lor până la vârsta de șase ani,  relatează ziarul „Metro”.

Fetiță de 22 de luni bătută și otrăvită în 2017 : după doi ani cadavrul se află încă la morgă

În timpul nopții, prizonierii au fost treziți de strigătele disperate ale unei tinere mame vietnameze. Copilul ei nu mai mișca și zăcea în stare de inconștiență pe pat.

Celelalte prizoniere au anunțat imediat gardienii, dar nimeni nu a intervenit timp de 15 minute . În cele din urmă, după un sfert de oră, o asistenta a fost anunțată, dar înainte de sosirea ei au trecut alte 10-15 minute.

Deținuții spun că asistenta a refuzat să se atingă de bebeluș pentru că nu eraun „prizonier ”. Departamentul de Justiție și Securitate Comunitară nu a răspuns acuzațiilor, dar a declarat că poliția va începe o anchetă.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.