Norvegia, val de căldură record: 19 grade

Val de căldură fără precedent în Norvegia. Potrivit Institutului Meteorologic al țării scandinave, în stațiunea de vest a Sunndalsora coloana de mercur a atins 19 grade  , un nou record pentru luna ianuarie. Recordul precedent datează din 1989, când în Tafjord s-au înregistrat 17,9 grade. Atât Sunndalsora, cât și Tafjord sunt situate în județul More og Romsdal.

Citește și Băiețel de 9 ani torturat și decapitat de mamele sale: „era o povară economică”

Autoritățile norvegiene, relatează cotidianul „Vg” din Oslo, atribuie căldura excepțională vânturilor Fohn care suflă peste țară. Temperaturile ar trebui să scadă vineri, când se așteaptă o nouă perturbare. Sunndalsora deține deja recordul norvegian pentru cel mai cald decembrie cu 18,3 grade în 1998 și cel mai cald februarie cu 18,9 grade în 1990.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.