Norvegia, o înfricoșătoare alunecare de teren a înghițit un oraș: cel puțin un mort, mai mulți răniți și dispăruți

O mare parte din oraș a fost literalmente cuprinsă de o alunecare de teren care a avut loc azi dimineață în jurul orei  4 în Norvegia  în localitatea  Ask a Gjerdrum, situat în județul Viken, la aproximativ patruzeci de kilometri de Oslo. Zeci de case au fost înghițite de pământ, în timp ce altele au planat într-o prăpastie imensă. Peste 200 de persoane au fost evacuate. În acest moment se vorbește despre o victimă, 9 răniți iar numărul persoanelor dispărute este necunoscut.

Pompierii, ambulanțele și poliția au ajuns imediat la locul dezastrului: mulți rezidenți din Ask au fost salvați cu elicopterul, unii au fost luați cu ambulanța, iar primarul Anders Østensen a vorbit despre o situație dramatică. Printre evacuați se află și oaspeții unei case de bătrâni. Gjerdrum are 6.800 de locuitori, dintre care majoritatea locuiesc chiar în districtul Ask.

Citește și Scriitorul care a prezis Covid-ul: „Iată cele mai grave 3 amenințări la care este supusă planeta”

Nu este încă clar ce a declanșat alunecarea de teren. Alunecările de teren și prăbușirile au avut loc destul de frecvent de-a lungul anilor. Primarul Østensen a descris situația ca fiind înspăimântătoare, deoarece numeroase case locuite în momentul alunecării de teren au fost literalmente înghițite de pământ. Unii dintre cei mai autorizați geologi norvegieni care studiază în prezent situația, în special analizând alunecările de teren anterioare, s-au dus la locul respectiv. Ceea ce pare sigur în acest moment este că evenimentul nu a fost prevăzut în niciun fel și a luat pe toată lumea prin surprindere.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

 

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.